Omega 3 – Tisso

Producten van Tisso

Natuurlijke Omega-3 en Omega-7 van Noorse levertraan

 Pro Omega Ultra voorziet het lichaam van hoogwaardige tot de zee behorend vetzuren uit Noorse levertraan. Het natuurlijke vetzurencomplex is rijk aan de essentiële omega-3 vetzuren DHA en EPA en zorgt tegelijkertijd voor andere waardevolle vetzuren, met name het belangrijke omega-7 palmitoleïnezuur.
 
Een dagelijkse dosis (10 ml) bevat:
 • 2350 mg Omega-3 (totaal)
 • 1070 mg Docosahexaeenzuur (DHA)
 • 755 mg eicosapentaeenzuur (EPA)
 • 640 mg palmitoleïnezuur (omega-7)

Met zijn hoge omega-3 gehalte kan Pro Omega Ultra een waardevolle bijdrage leveren aan een betere omega-6/3 verhouding.

Alle vetzuren zijn aanwezig in de natuurlijke en optimaal bruikbare triglyceridenvorm (TG-vorm). Met citroenaroma voor een licht frisse smaak.

Allround oxidatiebescherming
Voor een optimale houdbaarheid en stabiliteit: Door de toegevoegde antioxidant vitamine E en door te vullen onder stikstof worden de gevoelige vetzuren effectief beschermd tegen oxidatie. Ook inbegrepen is natuurlijke Astaxanthine.

Hoogwaardige levertraan uit duurzame wilde vangst

De visolie in Pro Omega Ultra wordt uitsluitend verkregen uit de leververvetting van Noorse kabeljauw (Gadus morhua).
 
Duurzaam wild vangen
De kabeljauw is afkomstig van wilde vangsten in de Noorse Noordelijke IJszee. Onze grondstofleverancier is gecertificeerd volgens de MSC milieunorm voor duurzame visserij.
 
Rijk aan Omega-3
Wilde vis uit koud water is bijzonder rijk aan omega-3 vetzuren. De vissen kunnen daar alleen overleven omdat hun celmembranen zelfs bij Arctische temperaturen flexibel blijven dankzij veel omega-3.
Tisso Wilde vis omega 3
Vrij van verontreinigende stoffen en zware metalen
Onze levertraan ondergaat een uitgebreid reinigingsproces waarbij eventuele resten betrouwbaar worden verwijderd.

Omega vetzuren in natuurlijke triglyceride vorm

Vis bevat vetzuren in natuurlijke vorm als triglyceriden. De meeste visolieproducten bevatten vetzuren in synthetische vorm als ethylester (EE). Kunstmatige verestering maakt hogere omega-3-concentraties mogelijk, maar natuurlijke triglyceriden in de darm worden veel sneller en efficiënter afgebroken. Ze zijn dus meer biologisch beschikbaar. Alle vetzuren in Pro Omega Ultra zijn opgenomen in hun natuurlijke triglyceride (TG) vorm.

Allround oxidatiebescherming – optimale duurzaamheid en stabiliteit

Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn bijzonder gevoelig voor oxidatie vanwege de dubbele bindingen in hun moleculen, ze bederven gemakkelijk door warmte, licht en zuurstof. Om een optimale houdbaarheid en stabiliteit te garanderen, zijn de vetzuren in Pro Omega Ultra daarom bijzonder beschermd:
 • Vers gevangen en zuurstofvrije verwerking
  De kabeljauwlevers worden vers gevangen verwerkt, de olie zelf wordt gevuld in state-of-the-art planten onder stikstofatmosfeer. Het oxidatieniveau is dus al extreem laag tijdens de productie.
 • Vitamine E als natuurlijk beschermend schild
  Als een natuurlijk beschermend schild voor vetzuren, pro Omega Ultra voegt de zeer effectieve lipide antioxidant vitamine E toe met alle acht natuurlijke vormen (4 tocoferolen, 4 tocotriënolen).
 • Maandelijkse dosis in twee flessen van 150 ml
  Om ervoor te zorgen dat Pro Omega Ultra slechts zo kort mogelijk na opening wordt blootgesteld aan atmosferische zuurstof, leveren we de maandelijkse dosis in twee flessen van 150 ml in plaats van één fles van 300 ml. In de amberkleurige glazen flessen wordt de olie extra beschermd tegen lichte oxidatie.

Profiel – Essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren zijn essentiële vetzuren die het organisme niet zelf kan produceren en via voedsel moet opnemen. Voedingsvetten bestaan voornamelijk uit zogenaamde triglyceriden, die drie vetzuren bevatten. De drie vetzuren kunnen verschillend zijn – zoals verzadigd, enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd. Geen enkel natuurlijk vet bevat slechts één type vetzuur. De respectievelijke aandelen verschillen echter aanzienlijk.
 
Strikt genomen zijn slechts twee vetzuren essentieel voor de mens:
 • het omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA)
 • het omega-6 vetzuur linolzuur (LA)

Beide behoren tot de meervoudig onverzadigde vetzuren. Uit alfa-linoleenzuur kan het lichaam alle noodzakelijke omega-3-vetzuren zelf produceren – dit zijn voornamelijk DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur). De synthesesnelheid is echter zo laag dat DHA en EPA ook als essentieel worden beschouwd.

Linolzuur is onder andere de basis voor de synthese van het omega-6 vetzuur arachidonzuur, dat het lichaam op zijn beurt in voldoende, maar niet te grote hoeveelheden nodig heeft om noodzakelijke ontstekingsreacties op te wekken.
 
Bronnen
Alfa-linoleenzuur is een plantaardig omega-3 vetzuur en komt vooral voor in noten en plantaardige oliën zoals lijnzaad, hennep en walnootolie.
 
De belangrijkste bron van DHA en EPA, aan de andere kant, is vis en zeevruchten, vooral vetrijke koudwatervissen.
Een hoog aandeel linolzuur of omega-6 bevat bijvoorbeeld distel-, zonnebloem- en maïskiemolie, maar ook granen, vlees en zuivelproducten.
 
Waarom heeft het lichaam DHA en EPA nodig?
Omega-3 vetzuren zijn te vinden in alle celmembranen. DHA en EPA zijn vooral belangrijk voor het cardiovasculaire systeem, de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen. DHA is het centrale structurele vet in de hersenen en het centrale zenuwstelsel. EPA is het uitgangsmateriaal voor eicosanoïden – hormoonachtige boodschappers die betrokken zijn bij de regulatie van tal van lichaamsfuncties.
 
Omega-3 en Omega-6
Omega-3 en omega-6 vetzuren hebben tegengestelde taken in het lichaam. Het organisme heeft beide nodig in een evenwichtige balans. Omega-6 vetzuren zijn vaak overvloedig aanwezig in de voeding. Een omega-6/3 verhouding van 1:1 tot 4:1 wordt als optimaal beschouwd. In de meeste geïndustrialiseerde landen ligt de werkelijke verhouding echter tussen 20:1 en 30:1.

Hoe omega-3-vetzuren en vitamine E de gezondheid ten goede komen

Omega-3 vetzuren:
 • Voor een gezonde hartfunctie
  EPA en DHA dragen bij aan een gezonde hartfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg.
 • Voor een gezonde hersenfunctie
  DHA draagt bij aan het behoud van een gezonde hersenfunctie en gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250 mg.
 • Voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van het kind
  De dagelijkse inname van de moeder van 200 mg DHA – naast de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen – draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en het kind dat borstvoeding krijgt.
 • Voor normaal zicht
  De dagelijkse inname van 100 mg DHA draagt bij aan de normale ontwikkeling van het gezichtsvermogen bij zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden.
 • Vitamine E
  helpen cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.

Hoe werkt het?

 1. Je klikt op de  hier onderstaande link.
 2. Je komt op de hoofdpagina van Tisso terecht waar je 5 euro korting krijg. Ga je via Google naar Tisso krijg je dit niet.
 3. Scrol naar beneden totdat je bij Pro Omega Ultra von Tisso 
 4. Als je nog meer producten wil kan je nog meer aanklikken
 5. Ga naar de afrekenpagina
 6. Vul je adres in en reken af. Je krijgt het naar je opgegeven thuisadres gestuurd

Omega 3 Lemon + K2 en D3 – registratie website

1e Maand = 116,- euro
2e etc. Maand = 36,= euro (1,29 p.d.)

klik hier

Omega 3 Orange + k2 en D3 – registratie website

1e Maand = 116,- euro
2e etc. Maand = 36,= euro (1,29 p.d.)

klik hier

Supplementen pagina

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders