Burn out en stress behandelen | Voel je weer beter én fitter!
Burn-out of stress behandelen

Ik help je om weer lekker in je vel te zitten

Burn-out en stress behandelen

Een beetje spanning is gezond. We noemen dit ook wel ‘gezonde spanning’. Maar als je een langere tijd last hebt van stress en je lichaam niet kan herstellen, dan raak je overbelast. Je lichaam en geest raken als het ware uitgeput. Je zit tegen een burn-out aan.

Herken jij de volgende burn-out klachten:

Loop er dan niet langer mee door en laat mij je als psychodynamisch therapeut helpen om bijvoorbeeld je stress of burn-out te behandelen. Samen met jou zorg ik ervoor dat jij je weer beter én bovendien fitter gaat voelen! 

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen, waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Wat is een burn-out?

Heb jij het gevoel dat het allemaal niet meer werkt? Zowel thuis als op je werk? Kun of wil jij alle ballen niet meer in de lucht houden?

Een burn-out ontstaat na een langere periode van stress en een overspannen gevoel. Je hebt het gevoel dat je lichaam is ‘opgebrand’. Het komt voor bij zowel volwassenen als jongeren. 

Het is niet altijd werkgerelateerd en kan ook ontstaan door aanhoudende stress van bijvoorbeeld een studie, mantelzorg voor een familielid of geldproblemen.

Je voelt dat je fysieke en energiereserves op zijn. En daarnaast ervaar je controleverlies.

In het begin kun je er nog mee omgaan, je blijft bijvoorbeeld doorwerken, maar na langere tijd gaat dat niet meer. Als jij niets met deze burn-out klachten doet, dan zal jouw situatie ook niet veranderen. Ik help je graag om van je burn-out klachten af te komen en weer lekker in je vel te zitten.

je hebt een burn out

Burn-out behandeling, in het kort

De eerste stap is het accepteren van je burn-out. Dit opent namelijk de weg naar herstel. Het zal lastig zijn om te accepteren dat je ziek bent, maar op het moment dat je het probleem erkent, kan ik werken aan je herstel.

Als de acceptatie en het begrip er zijn, kunnen we aan de slag.

We gaan onderzoeken waar de spanningen en stress vandaan komen. Wat levert je veel stress op en waarom? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Waardoor komt het dat jij zoveel controle nodig hebt? Waarom neem jij zoveel hooi op je vork? Samen met jou zoek ik naar de kern van het probleem. Deze gaan we samen helen.

Ook kijken we welke oplossingen we kunnen bedenken om dit in het vervolg anders te doen.

Als laatste ga je proberen of de aangereikte oplossingen voor je werken. We zorgen dat je vermoeidheidsklachten worden verminderd en er gedragsverandering ontstaat, zodat de eigenschappen die je burn-out veroorzaken in het vervolg bijna niet meer voorkomen. 

Ik ben jouw stress therapeut

Het behandelen van een burn-out of stress is één van mijn expertises. Tijdens mijn studie tot psychodynamisch therapeut, heb ik ook een periode gehad dat ik met een burn-out te kampen had.

Eerst dacht ik dat ik een depressie had, maar het bleek een burn-out te zijn. Er is echter een verschil tussen een depressie en een burn-out. Bij een depressie kan én wil je niet. En bij een burn-out, wil je wel maar kan je het niet. 

Dit is kort door de bocht, maar dit dekt wel de lading.

Dat is ook de reden dat ik me ben gaan specialiseren in burn-outs. Met mijn programma heb ik gemerkt dat ik mensen echt kan helpen weer meer energie te krijgen. Het is alleen wel belangrijk dat een persoon zelf ook echt beter wil worden.

Burn-out en stress behandeling

Elke burn-out en stress behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Eerst gaan we ons richten op meer energie.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Als je meer energie hebt geen we kijken wat de onderliggende klacht is. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat. Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Hoe ontstaat een burn-out?

Een burn-out ontstaat door langdurige stress of spanning waar je zelf niet goed mee om kunt gaan. Je hebt een te lange periode teveel van jezelf gevraagd. Het ervaren van stress kan uit verschillende aspecten voortkomen. 

Een burn out ontstaat meestal dan ook uit een combinatie van verschillende stressfactoren. Je kunt allereerst bijvoorbeeld denken aan werkstress. Het kan zijn dat je weinig steun krijgt van collega’s, te veel hooi op je vork wilt nemen of er sprake is van een hoge werkdruk.

Ten tweede kunnen problemen in de privésfeer stress opleveren. Denk aan hoge schulden, problemen in je relatie of weinig sociale contacten. Ten derde kunnen heftige gebeurtenissen zoals een overlijden, ontslag of relatiebreuk ook veel spanning opleveren. 

Maar ook persoonlijke eigenschappen zoals onzekerheid, een negatief zelfbeeld en perfectionisme kunnen zorgen voor veel stress.

klachten bij je burn out

Klachten burn-out

Er zijn verschillende klachten waaraan je een burn-out kunt herkennen. Deze klachten zijn wel per persoon verschillend, want een duidelijk ziekteverloop is er niet. 

Over het algemeen nemen bij een burn-out je spanningsklachten langzaam toe, net zolang totdat je ‘batterij’ leeg is en je uitgeput raakt. De meest voorkomende klachten bij een burn-out zijn:

De technieken waarmee ik werk

Ik kan je verschillende tools aanreiken om je te helpen: 

Kosten burn-out of stress behandelen

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Liever een online training?

Wil jij liever een online training vanuit je eigen huis? Het is ook mogelijk om een online training te volgen om je burn out en langdurige stress te behandelen. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar! Meld je direct aan voor de online training van 10 weken.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over Burn-out of stress therapie

Bij een burn-out of heel veel stress heb je geen energie. Dit klinkt logisch. De energie kan zelfs zo laag zijn dat therapie geven niet lukt. Dit komt omdat je te weinig energie hebt. Therapie, gedragsverandering kost energie.

Wat ik als eerste doe is kijken hoeveel energie je hebt en aan de hand daarvan kijk ik welke ingang ik bij je neem. Misschien eerst energie opbouw oefeningen, schematherapie enzovoort. Bij meer energie kunnen we kijken wat er in je onderbewuste om gaat. Dat je in deze situatie beland bent is natuurlijk niet voor niks. We gaan naar de oorzaak kijken. Op deze manier krijg je inzicht en we gaan de oorzaak zo veel mogelijk helen.

Be the change that you wish to see
in the world.

The only way to do great work is
to love what you do.

Zoek je een psychodynamisch therapeut voor het behandelen van je burn-out of stress?

Ik zorg er graag samen met jou voor dat jij jezelf weer fit voelt! 

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders