Menu
Relatietherapie Zwolle en Raalte

Ik zorg dat jullie weer on ‘speaking terms’ zijn

Relatietherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Herken jij één of meerdere van onderstaande aspecten? 

Het maakt niet uit met wie (partner, moeder, vriend, familielid, etc) en om welke reden je relatieproblemen hebt, met relatietherapie zorg je voor verheldering.

Licht op de zaak.

Als relatietherapeut leer ik jullie naar elkaar te luisteren en de dialoog met elkaar aan te gaan. Zo zorgen we samen dat verbindingen die beschadigd zijn hersteld worden. Want het is zonde als een relatie breekt doordat problemen niet verholpen zijn. 

Mag ik jullie helpen als relatietherapeut? Bij mij zijn jullie van harte welkom als jullie op zoek zijn naar relatietherapie in Zwolle of Raalte.

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik houd van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Voor wie is relatietherapie?

Relatietherapie is voor iedereen die in een relatie zit en moeite wil doen voor verheldering. Je hebt meerdere soorten relaties. Denk aan liefdesrelatie in elke vorm, familierelatie, vriendschappen en zakelijk relaties.

Toch hebben ze allemaal iets gemeen en dat is de beschadiging die kan ontstaan in de verbinding. Met relatietherapie, voor welke vorm van relatie dan ook, zorg ik als relatietherapeut dat jullie elkaar weer begrijpen. 

Relatietherapie is niet alleen een laatste redmiddel. Het kan ook worden ingezet om te voorkomen dat spanningen uitlopen op ernstige problemen of zelfs een relatiebreuk. In dit geval verheldert het de huidige situatie en zorgt het voor een oplossing om erger te voorkomen.

En zelfs na een breuk kan relatietherapie een handige methode zijn. De relatie wordt hierdoor niet herstelt, maar het helpt bij het verwerken van de relatiebreuk.

hulp van een relatietherapeut

Hoe werkt het, in het kort?

Tijdens de relatietherapie vraag ik jullie wat jullie verwachtingen zijn en welke problemen zich voor doen? Denk bijvoorbeeld aan slechte communicatie, elkaar niet begrijpen, wantrouwen of jaloezie, misschien zelfs bedrog.

Welke problemen willen jullie bespreekbaar maken en aanpakken? In overleg stemmen wij af over welke onderwerpen de relatietherapie zal gaan.

Als we samen hebben bepaalt over welke onderwerpen we het gaan hebben, dan bespreken we welke therapievorm geschikt is. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de communicatie of de balans in jullie relatie verbeteren.

Ik ben jullie relatietherapeut in Zwolle en Raalte

Een goede relatie is een waardevol bezit. Er is voldoende ruimte en respect voor elkaars behoeften. Een goede relatie betekent vaak ook een fijne communicatie. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. 

Een relatie tussen twee personen kan door verschillende factoren ontwricht raken. Dit kan door invloeden van buitenaf komen, het maken van een verkeerde beslissing of een andere ingrijpende gebeurtenis.

Als de verbinding beschadigd is geraakt, dan uit dit zich in veel gevallen in een verslechterde communicatie. Er wordt niet meer naar elkaar geluisterd en ook het gevoel van wederzijds begrip en vertrouwen verdwijnt naar de achtergrond. 

In dat geval biedt mijn relatietherapie in Zwolle en Raalte uitkomst. Samen met jullie ga ik op zoek naar de onderliggende lagen die de verbinding hebben beschadigd. Door deze duidelijk te krijgen, ontstaat er ruimte voor verheldering en nieuwe inzichten.

Werkwijze relatietherapie

Elke relatietherapie sessie is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Als jullie het gevoel hebben dat jullie het alleen kunnen en mij niet meer nodig hebben, dan sluiten we de relatietherapie samen goed af.

EFT Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve methode om de verbinding in jullie relatie weer terug te brengen. Deze methode gaat uit van de gedachte dat niemand gemaakt is om alleen te zijn.

EFT relatietherapie is gericht op de onderliggende behoeftes die bij jullie beiden spelen. Door middel van EFT relatietherapie leer ik jullie steeds beter om angsten en gevoelens te begrijpen.

Van jezelf, maar ook van je partner.

Dit zorgt ervoor dat jullie weer bereikbaar zijn voor elkaar en om steun en begrip (durven) vragen. Vanuit deze basis kunnen jullie dan samen weer verder.

Ik werk met verschillende technieken

Ik kan verschillende tools inzetten om jullie te helpen. Ik gebruik bijvoorbeeld communicatie (NLP) om elkaars belevingswereld te begrijpen. Jullie spreken allebei een ander taal. Op deze manier gaan jullie elkaars taal weer begrijpen. Maar ik gebruik ook systematische therapie, waardoor jullie inzichten krijgen in jullie eigen handelen en eigen oplossingen creëert. 

Daarnaast kan ik jullie de volgende technieken aanbieden: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Kosten relatietherapie

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 95,- (BTW vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek van 60 minuten. Daarna starten we met de sessies. De hoeveelheid hangt af van de grote van de casus.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Na elke therapiesessie dient er contant of per pin betaald te worden. De factuur wordt nagestuurd.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over Relatie therapie

Relatie therapie: Misschien heb je irritatie naar elkaar over de kleinste dingen. Of voel je je niet gezien door je partner/ouders/baas. Het niet kunnen praten met elkaar. bv. Hij/zij begrijpt mij niet of als ik iets zeg reageert hij/zij boos. Misschien is er een ingrijpende gebeurtenis geweest waar de relatie door veranderd is. Wil je een betere band met je schoonouders of i.i.g. de situatie begrijpen.

Relatietherapie geeft verheldering, licht op de zaak. Je gaat naar mekaar luisteren en een dialoog aan.

Je begint Relatie therapie met een intake. Ik luister naar jullie verhaal en door vraagstellingen gaan we naar de onderliggende patronen waar het daadwerkelijk om gaat. In mijn blog Communicatie tussen partners leg ik daar meer over uit.

Relatie therapie ga je naar toe als je er samen niet uitkomt. Ik zie vaak in mijn praktijk dat mensen iets te laat komen. Eén van beide staat dan al met één been buiten de relatie. Soms lukt het om weer twee benen in de relatie te krijgen, maar meestal niet. Dus mijn boodschap: Kom op tijd! Want samen sta je sterk!

 

Relatie therapie is voor iedereen. Maak niet uit wat voor relatie je hebt en welke verbinding je met iemand aangaat, als het niet lekker loopt, kan je om hulp vragen. Van grote problemen tot klein.

Voor: vader en moeder, vader en kind, moeder en kind, echtparen/partners, met je ouders, met je baas/leidinggevende/collega, enzovoort.

The past affects the present even
without our being aware of it.

Op zoek naar een relatietherapeut in Zwolle of Raalte?

Ik help jullie om beter naar elkaar te luisteren, te vertellen wat er echt in jullie omgaat en de dialoog met elkaar aan te gaan.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches