Relatietherapie Zwolle en Raalte | Weer ‘on speaking terms’
Relatietherapie Zwolle en Raalte

Ik zorg dat jullie weer ‘on speaking terms’ zijn

Relatietherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Herken jij één of meerdere van onderstaande aspecten? 

Het maakt niet uit met wie (partner, moeder, vriend, familielid, etc) en om welke reden je relatieproblemen hebt, met relatietherapie zorg je voor verheldering.

Licht op de zaak.

Als relatietherapeut leer ik jullie naar elkaar te luisteren en de dialoog met elkaar aan te gaan. Zo zorgen we samen dat verbindingen die beschadigd zijn hersteld worden. Want het is zonde als een relatie breekt doordat problemen niet verholpen zijn. 

Mag ik jullie helpen als relatietherapeut? Bij mij zijn jullie van harte welkom als jullie op zoek zijn naar relatietherapie in Zwolle of Raalte.

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik houd van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Voor wie is relatietherapie?

Relatietherapie is voor iedereen die in een relatie zit en moeite wil doen voor verheldering. Je hebt meerdere soorten relaties. Denk aan een liefdesrelatie in elke vorm, familierelatie, vriendschappen en zakelijke relaties.

Toch hebben ze allemaal iets gemeen en dat is de beschadiging die kan ontstaan in de verbinding. Met relatietherapie, voor welke vorm van relatie dan ook, zorg ik als relatietherapeut dat jullie elkaar weer begrijpen. 

Relatietherapie is niet alleen een laatste redmiddel. Het kan ook worden ingezet om te voorkomen dat spanningen uitlopen op ernstige problemen of zelfs een relatiebreuk. In dit geval verheldert het de huidige situatie en zorgt het voor een oplossing om erger te voorkomen.

En zelfs na een breuk kan relatietherapie een handige methode zijn. De relatie wordt hierdoor niet herstelt, maar het helpt bij het verwerken van de relatiebreuk.

hulp van een relatietherapeut

Hoe werkt het, in het kort?

Tijdens de relatietherapie vraag ik jullie wat jullie verwachtingen zijn en welke problemen zich voor doen? Denk bijvoorbeeld aan slechte communicatie, elkaar niet begrijpen, wantrouwen of jaloezie, misschien zelfs bedrog.

Welke problemen willen jullie bespreekbaar maken en aanpakken? In overleg stemmen wij af over welke onderwerpen de relatietherapie zal gaan.

Als we samen hebben bepaalt over welke onderwerpen we het gaan hebben, dan bespreken we welke therapievorm geschikt is. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de communicatie of de balans in jullie relatie verbeteren.

Ik ben jullie relatietherapeut in Zwolle en Raalte

Een goede relatie is een waardevol bezit. Er is voldoende ruimte en respect voor elkaars behoeften. Een goede relatie betekent vaak ook een fijne communicatie. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. 

Een relatie tussen twee personen kan door verschillende factoren ontwricht raken. Dit kan door invloeden van buitenaf komen, het maken van een verkeerde beslissing of een andere ingrijpende gebeurtenis.

Als de verbinding beschadigd is geraakt, dan uit dit zich in veel gevallen in een verslechterde communicatie. Er wordt niet meer naar elkaar geluisterd en ook het gevoel van wederzijds begrip en vertrouwen verdwijnt naar de achtergrond. 

In dat geval biedt mijn relatietherapie in Zwolle en Raalte uitkomst. Samen met jullie ga ik op zoek naar de onderliggende lagen die de verbinding hebben beschadigd. Door deze duidelijk te krijgen, ontstaat er ruimte voor verheldering en nieuwe inzichten.

Werkwijze relatietherapie

Elke relatietherapie sessie is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Als jullie het gevoel hebben dat jullie het alleen kunnen en mij niet meer nodig hebben, dan sluiten we de relatietherapie samen goed af.

EFT Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve methode om de verbinding in jullie relatie weer terug te brengen. Deze methode gaat uit van de gedachte dat niemand gemaakt is om alleen te zijn.

EFT relatietherapie is gericht op de onderliggende behoeftes die bij jullie beiden spelen. Door middel van EFT relatietherapie leer ik jullie steeds beter om angsten en gevoelens te begrijpen.

Van jezelf, maar ook van je partner.

Dit zorgt ervoor dat jullie weer bereikbaar zijn voor elkaar en om steun en begrip (durven) vragen. Vanuit deze basis kunnen jullie dan samen weer verder.

Ik werk met verschillende technieken

Ik kan verschillende tools inzetten om jullie te helpen. Ik gebruik bijvoorbeeld communicatie (NLP) om elkaars belevingswereld te begrijpen. Jullie spreken allebei een andere taal. Op deze manier gaan jullie elkaars taal weer begrijpen. Maar ik gebruik ook systematische therapie, waardoor jullie inzichten krijgen in jullie eigen handelen en eigen oplossingen creëert. 

Daarnaast kan ik jullie de volgende technieken aanbieden: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Online Communicatietraining

Samen oefenen aan jullie relatie in jullie eigen omgeving

Het belang van effectieve communicatie in relaties

Relatieproblemen zijn een uitdaging die veel koppels tegenkomen. Communicatie vormt de kern van elke gezonde relatie. Als jij en je partner merken dat er spanningen ontstaan of dat jullie elkaar niet goed begrijpen, is het tijd om actie te ondernemen.

Waarom deze training volgen?

Deze training is bedoeld voor koppels die merken dat er relatieproblemen ontstaan, maar die nog geen behoefte hebben aan relatietherapie. Het kan zijn dat jullie het gevoel hebben dat er iets moet gebeuren voordat de situatie verslechtert. Het goede nieuws is dat je met de juiste tools en vaardigheden veel relatieproblemen kunt aanpakken voordat ze onoverkomelijk worden.

Effectieve communicatie als sleutel tot succes

Effectieve communicatie is de sleutel tot het oplossen van veel relatieproblemen. Het stelt je in staat om open en eerlijk met elkaar te praten, emoties te begrijpen en compromissen te sluiten. Deze training richt zich op het verbeteren van je communicatieve vaardigheden, zodat je beter kunt omgaan met de uitdagingen die in elke relatie kunnen ontstaan.

Wat kun je verwachten van deze training?

Tijdens deze training zul je leren hoe je actief kunt luisteren naar je partner, effectief kunt communiceren zonder verwijten, en manieren kunt ontdekken om conflicten op te lossen. We zullen je voorzien van praktische tips en technieken die je direct in je relatie kunt toepassen. Het doel is om de band tussen jou en je partner te versterken en samen te groeien als een sterk en veerkrachtig koppel.

Klaar om aan de slag te gaan?

Als je merkt dat er relatieproblemen zijn en je voelt dat er iets moet gebeuren voordat het erger wordt, is deze training de juiste stap voor jou. Je hoeft nog geen behoefte te hebben aan relatietherapie; deze training geeft je de tools om aan je relatie te werken op een manier die voor jullie beiden comfortabel is. Versterk je communicatievaardigheden en bouw aan een gezonde en gelukkige relatie. Het is nooit te laat om te investeren in de toekomst van jullie relatie.

Niet geschikt voor

Overweging voor relatietherapie

Relatieproblemen kunnen diepere oorzaken hebben dan je op het eerste gezicht kunt waarnemen. Hoewel het volgen van een communicatietraining een goede eerste stap is, kan het soms noodzakelijk zijn om verder te graven. Als jullie merken dat er herhaaldelijk conflicten ontstaan, diepgaande onenigheid bestaat of als er sprake is van emotionele afstandelijkheid, kan het tijd zijn om de voordelen van relatietherapie te overwegen.

Het ontdekken van Blinde vlekken

Relatietherapie is een waardevolle benadering omdat het professionele begeleiding biedt om blinde vlekken in jullie relatie te identificeren. Deze blinde vlekken zijn vaak diepgewortelde patronen van gedrag en communicatie die moeilijk zelf te herkennen zijn. Een ervaren therapeut kan jullie helpen om deze verborgen dynamieken aan het licht te brengen.

De diepgang van Relatietherapie

Relatietherapie gaat verder dan het aanleren van communicatieve vaardigheden. Het stelt jullie in staat om dieperliggende emotionele kwesties aan te pakken, zoals vertrouwensproblemen, onverwerkte emoties uit het verleden en onuitgesproken verwachtingen. Deze therapie biedt een veilige ruimte om openlijk te praten over wat er in jullie harten en hoofden omgaat.

Samen groeien en verdienen

Relatietherapie is een investering in jullie toekomst samen. Het biedt de gelegenheid om te groeien als individuen en als koppel. Terwijl jullie samenwerken aan het overwinnen van obstakels, kunnen jullie een diepere verbinding smeden en meer begrip voor elkaar ontwikkelen. Het is een kans om niet alleen te overleven, maar te gedijen in jullie relatie.

De juiste keuze maken

Hoewel communicatietraining waardevol is, is relatietherapie geschikter voor koppels die voelen dat er meer aan de hand is dan oppervlakkige communicatieproblemen. Als je bereid bent om dieper te graven en de blinde vlekken in je relatie aan te pakken, kan relatietherapie de juiste keuze zijn. Het is een krachtige manier om de fundering van je relatie te versterken en samen een vervullend leven op te bouwen.

Kosten relatietherapie

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 50,- per persoon (btw-vrij).

Wil je een sessie voor 3 (of meer) personen, neem dan even contact met me op voor de kosten.

Ik start standaard met een intakegesprek van 60 minuten. Daarna starten we met de sessies. De hoeveelheid hangt af van de grote van de casus.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Na elke therapiesessie dient er contant of per pin betaald te worden. De factuur wordt nagestuurd.

De ervaring van anderen
4.8/5

Veelgestelde vragen over Relatie therapie

Relatie therapie: Misschien heb je irritatie naar elkaar over de kleinste dingen. Of voel je je niet gezien door je partner/ouders/baas. Het niet kunnen praten met elkaar. bv. Hij/zij begrijpt mij niet of als ik iets zeg reageert hij/zij boos. Misschien is er een ingrijpende gebeurtenis geweest waar de relatie door veranderd is. Wil je een betere band met je schoonouders of i.i.g. de situatie begrijpen.

Relatietherapie geeft verheldering, licht op de zaak. Je gaat naar mekaar luisteren en een dialoog aan.

Je begint Relatie therapie met een intake. Ik luister naar jullie verhaal en door vraagstellingen gaan we naar de onderliggende patronen waar het daadwerkelijk om gaat. In mijn blog Communicatie tussen partners leg ik daar meer over uit.

Relatie therapie ga je naar toe als je er samen niet uitkomt. Ik zie vaak in mijn praktijk dat mensen iets te laat komen. Eén van beide staat dan al met één been buiten de relatie. Soms lukt het om weer twee benen in de relatie te krijgen, maar meestal niet. Dus mijn boodschap: Kom op tijd! Want samen sta je sterk!

 

Relatie therapie is voor iedereen. Maak niet uit wat voor relatie je hebt en welke verbinding je met iemand aangaat, als het niet lekker loopt, kan je om hulp vragen. Van grote problemen tot klein.

Voor: vader en moeder, vader en kind, moeder en kind, echtparen/partners, met je ouders, met je baas/leidinggevende/collega, enzovoort.

Give,
even if you only have a little.

Op zoek naar een relatietherapeut in Zwolle of Raalte?

Ik help jullie om beter naar elkaar te luisteren, te vertellen wat er echt in jullie omgaat en de dialoog met elkaar aan te gaan.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders