EMDR Zwolle en Raalte | Zit weer lekker in je vel!
EMDR Zwolle en Raalte

Ik help je bij het verwerken van nare gebeurtenissen

EMDR therapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Traumatische ervaringen komen vaker voor dan je zou denken. Heb je last van:

Het verwerken van traumatische gebeurtenissen is vaak erg lastig en kan zelfs helemaal stil komen te liggen. Het kan bij sommigen zelfs zorgen voor slaapproblemen, concentratieproblemen, stress of angst. 

Maar kan ook tot woede-uitbarstingen of andere emoties, zoals machteloosheid of schuldgevoel leiden. Ik help je door middel van EMDR-therapie om deze klachten te verminderen of zelfs weg te nemen. EMDR-therapie is gestructureerd én gericht. 

De krachtige en snelle werking van deze unieke therapievorm heeft zelfs geleid tot de bijnaam ‘powertherapy’.  Als EMDR therapeut geef ik EMDR op twee locaties, namelijk in Zwolle en Raalte. Benieuwd waar deze locaties te vinden zijn? Je vindt hier meer informatie! 

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Wat is EMDR-therapie Zwolle/Raalte?

Laat jouw trauma, je angsten, dwang, fobie of PTSS je maar niet los? EMDR kan je helpen bij het verwerken van een nare gebeurtenis. Maar wat is EMDR-therapie dan precies? 

EMDR betekent Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan en hier last van blijven houden.

Zo kan het zijn dat je vaak aan de nare ervaring denkt of dat je de vervelende beelden regelmatig ziet. Met EMDR wordt jouw trauma vervaagd door het afleiden van je werkgeheugen.

Tijdens de EMDR-therapie praten we kort over jouw traumatische gebeurtenis(sen). Je hoeft niet uitgebreid uit te wijden. Door middel van een EMDR-kit activeer ik jouw linker- en rechterhersenhelft. Hierdoor voel je de traumatische herinnering steeds minder.

EMDR zorgt ervoor dat je klachten snel verminderen, zodat jij weer beter in je vel gaat zitten.

Kit gebruikt bij EMDR behandeling

Hoe werkt het, in het kort?

Tijdens de sessies vraag ik je aan jouw traumatische gebeurtenis te denken. Dit in combinatie met de beelden, gedachten en gevoelens die je daarbij hebt.

Dit doen we in eerste instantie om meer informatie over die gebeurtenis te verzamelen en daarna om het verwerkingsproces op gang te brengen.

Ik laat je jouw trauma opnieuw voor de geest halen, maar dan met afleidende stimulansen (EMDR-kit). Hier ga jij je op focussen. De EMDR-kit leidt je af in sets van ongeveer 25 oogbewegingen.

Na elke set gaan we de combinatie van beelden, gedachten en gevoelens een cijfer geven. Dit proces herhalen we net zolang totdat het cijfer laag genoeg is.

Ik ben jouw EMDR-therapeut in Zwolle en Raalte

Als EMDR-therapeut in Zwolle en Raalte heb ik EMDR-therapie vaak met succes toegepast in mijn praktijk. Meermaals heb ik gemerkt dat mensen regelmatig vast zitten in hun probleem, waardoor wij niet tot de ‘kern’ kunnen komen.

Als jouw EMDR-therapeut maak ik het dan toch mogelijk om beelden, gedachten én gevoelens te verzachten of zelfs jouw trauma volledig te herstellen. Maar EMDR kan ook als ondersteuning tijdens een andere therapievorm worden toegepast.

Het is daarnaast ook goed mogelijk dat EMDR niet tot de gewenste resultaten leidt. In dat geval kan ik als psychodynamisch therapeut overschakelen op andere therapieën die wel bij je passen, zoals hypnotherapie, NLP, ademwerk enz.

EMDR behandeling

Elke EMDR behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Praktische therapievorm

Je hoeft niet jarenlang over het verleden te praten wanneer je kiest voor EMDR-therapie. Wel worden in een relatief korte tijd jouw therapeutische doelen bereikt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt de therapievorm op dit moment tot één van de meest effectieve behandelingen op het gebied van trauma.

Deze therapie is geschikt voor iedereen die iets traumatisch heeft meegemaakt en/of regelmatig akelige beelden voor zich ziet. Ik help jou om weer beter in je vel te zitten en beter in contact te staan met een ander. Ook help ik je voor elk fobiesoort, angst, depressie en verslaving.

Alle negatieve ervaringen die we opdoen kunnen gevangen komen te zitten in onze gevoelens en gedachten, hoe klein of groot ze ook zijn. Dit geeft conflict met de buitenwereld. Ik help je graag bij het verwerken van deze ervaringen.

EMDR therapie

Ook andere therapievormen naast EMDR

Tijdens ons intakegesprek vraag ik je altijd of je openstaat voor andere therapiesoorten. Het kan namelijk zijn dat EMDR-therapie niet voldoende is om van jouw trauma af te komen.

Ook kan het zijn dat andere vormen van therapie of combinaties van twee je beter kunnen helpen. Dit bespreek ik dan ook graag met je. Bij sommige gebeurtenissen is het belangrijk om te kijken waar iets vandaan komt en het bijvoorbeeld te helen in je jeugd. Naast EMDR-therapie, kan ik je ook de volgende vormen van therapie aanbieden: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Dingen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we wat je hebt bereikt en wat je nog meer in mijn sessies zou willen doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten EMDR

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek van 60 minuten. Daarna starten we met de sessies. De hoeveelheid hangt af van de grote van de casus.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over EMDR-therapie

EMDR betekent Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan en hier last van blijven houden.

Het doel van EMDR is om een traumatische herinnering waar je regelmatig mee zit naar voren te halen en ‘stop te zetten’ in jouw systeem. Tijdens de sessies word je gevraagd om aan jouw traumatische gebeurtenis te denken in combinatie met de beelden, gedachten en gevoelens die je daarbij hebt. Dit doen we in de eerste instantie om meer informatie over die gebeurtenis te verzamelen om vervolgens het verwerkingsproces op gang te brengen.

EMDR therapie is geschikt voor iedereen, jong en oud, die een traumatische ervaring heeft meegemaakt en/of regelmatig nare beelden voor zich ziet. Door het toepassen van EMDR help ik jou om weer beter in je vel te zitten en beter in contact te staan met een ander. EMDR kan bijvoorbeeld ook toegepast bij een fobie, zoals angst, depressie en verslaving.

EMDR therapie is geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is wel belangrijk dat EMDR op de juiste manier gegeven wordt. Check daarom altijd even de ervaringen van de therapeut. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende EMDR cursus gevolgd is.

The past affects the present
even without our being aware of it.

Zoek je een psychodynamisch therapeut voor EMDR therapie Zwolle of Raalte?

Ik help je graag om je traumatische ervaringen te verwerken en weer lekker in je vel te zitten!

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders