Gespecialiseerde EMDR Therapie Zwolle - Professionele Begeleiding
EMDR Zwolle en Raalte

Effectieve Therapie voor Herstel na Trauma

EMDR therapeut Zwolle

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde EMDR therapie Zwolle om u te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen? Bij praktijk InterZijn bied ik professionele EMDR therapieën aan. Gericht op het verlichten van de emotionele lading die gepaard gaat met nare gebeurtenissen. 

Ik als ervaren therapeut sta klaar om u te begeleiden op uw weg naar herstel. Lees verder om te ontdekken hoe EMDR kan werken voor u. Zwolle EMDR wordt erkend voor zijn lokale expertise en effectiviteit in het verwerken van traumatische herinneringen en het bieden van emotionele controle en verlichting van angst.

Traumatische ervaringen komen vaker voor dan je zou denken. Heb je last van:

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Zelf zal ik het ook aangeven als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Wat is EMDR Therapie Zwolle/Raalte?

EMDR-therapie, oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een bewezen effectieve behandeling voor het verwerken van traumatische ervaringen, angsten, dwang, fobieën en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

EMDR therapie, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een bewezen effectieve behandeling voor het verwerken van traumatische ervaringen en het verminderen van de symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De ’emdr behandeling’ richt zich op het helen van de negatieve impact van traumatische herinneringen door het faciliteren van de verwerking van traumatische ervaringen. Dit proces omvat het gebruik van stimuli, zoals een lampje, koptelefoon en trilling, om traumatische gebeurtenissen opnieuw te verwerken.

EMDR Zwolle

Hoe Werkt EMDR?

Tijdens een EMDR sessie wordt de cliënt gevraagd om de traumatische gebeurtenis, inclusief nare ervaringen zoals werkgerelateerde gebeurtenissen, emotionele verwaarlozing, gewelddadige incidenten, medische fouten en onzekerheid over de toekomst, of een schokkende gebeurtenis die kan leiden tot PTSS, te herinneren. Dit terwijl de therapeut bilaterale stimulatie stimuleert, zoals oogbewegingen of tikken. Dit helpt de emotionele lading van de herinnering te verminderen.

Voordelen van EMDR Therapie

EMDR therapie kan helpen bij het verminderen van symptomen van PTSS, het veranderen van negatieve overtuigingen over zichzelf, en het bevorderen van emotioneel herstel na traumatische ervaringen.

EMDR Therapie in Zwolle

In Zwolle bied ik gespecialiseerde EMDR behandelingen aan, geleid door Nicolette van der Valk een ervaren therapeut die getraind is in het toepassen van deze effectieve methode voor trauma-verwerking. Ik (emdr therapeuten) ben HBO gekwalificeerd en gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan condities zoals trauma, PTSD, angst en depressie met EMDR.

EMDR Therapie voor Traumatische Ervaringen

Of u nu te maken heeft gehad met een eenmalige nare gebeurtenis of langdurig trauma, zoals een traumatische ervaring door ernstige ongelukken, angsten, geweld, of het verlies van een dierbare, EMDR therapie kan helpen om de emotionele impact van deze ervaringen te verminderen.

Herstel van Negatief Zelfbeeld

Veel mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, kampen met een negatief zelfbeeld. EMDR therapie kan helpen bij het herstellen van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Veilig en Effectief

EMDR therapie is een veilige en effectieve behandeling, die vaak resulteert in merkbare verbeteringen na slechts enkele sessies.

EMDR behandeling

Elke EMDR behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Neem de Eerste Stap naar Herstel in Zwolle

Als u in Zwolle woont en op zoek bent naar EMDR therapie, neem dan vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken. Ik ben een gespecialiseerde therapeut die voor u klaar staat om u te ondersteunen op uw weg naar emotioneel herstel. Door te kiezen voor een ervaren therapeut in mijn praktijk, verzekert u zich van deskundige hulp bij het verwerken van persoonlijke ervaringen.

EMDR Zwolle

Ook andere therapievormen naast EMDR

Tijdens ons intakegesprek vraag ik je altijd of je openstaat voor andere therapiesoorten. Het kan namelijk zijn dat EMDR-therapie niet voldoende is om van jouw trauma af te komen.

Ook kan het zijn dat andere vormen van therapie of combinaties van twee je beter kunnen helpen. Dit bespreek ik dan ook graag met je. Bij sommige gebeurtenissen is het belangrijk om te kijken waar iets vandaan komt en het bijvoorbeeld te helen in je jeugd. Naast EMDR-therapie, kan ik je ook de volgende vormen van therapie aanbieden: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Dingen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we wat je hebt bereikt en wat je nog meer in mijn sessies zou willen doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten EMDR

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek van 60 minuten. Daarna starten we met de sessies. De hoeveelheid hangt af van de grote van de casus.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over EMDR-therapie

EMDR betekent Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan en hier last van blijven houden.

Het doel van EMDR is om een traumatische herinnering waar je regelmatig mee zit naar voren te halen en ‘stop te zetten’ in jouw systeem. Tijdens de sessies word je gevraagd om aan jouw traumatische gebeurtenis te denken in combinatie met de beelden, gedachten en gevoelens die je daarbij hebt. Dit doen we in de eerste instantie om meer informatie over die gebeurtenis te verzamelen om vervolgens het verwerkingsproces op gang te brengen.

EMDR therapie is geschikt voor iedereen, jong en oud, die een traumatische ervaring heeft meegemaakt en/of regelmatig nare beelden voor zich ziet. Door het toepassen van EMDR help ik jou om weer beter in je vel te zitten en beter in contact te staan met een ander. EMDR kan bijvoorbeeld ook toegepast bij een fobie, zoals angst, depressie en verslaving.

EMDR therapie is geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is wel belangrijk dat EMDR op de juiste manier gegeven wordt. Check daarom altijd even de ervaringen van de therapeut. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende EMDR cursus gevolgd is.

The past affects the present
even without our being aware of it.

Zoek je een psychodynamisch therapeut voor EMDR therapie Zwolle of Raalte?

Ik help je graag om je traumatische ervaringen te verwerken en weer lekker in je vel te zitten!

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders