Ademtherapie > InterZijn
Ademtherapie in Zwolle en Raalte

Ik help je weer om in vrijheid te kunnen bewegen!

Ademtherapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Als je kennis wilt maken met ademtherapie in Zwolle of Raalte, sta ik graag voor je klaar.

Ademtherapie is een belangrijk onderdeel van een therapie. Ademen hoort bij je eerste levensbehoeften. Dit gaat niet alleen autonoom, maar heeft ook met je psyche te maken. Denk maar aan angst bijvoorbeeld. Je adem stokt bij de inademing en gaat in je borst zitten. Bij mensen die veel controle hebben, gaat het middenrif onder spanning staan en hierdoor kan je moeilijk in je buik ademen. Zo zijn er nog heel veel voorbeelden. Het ademhalen wordt gedurende ons leven dus beïnvloed door de psyche.

Ademtherapie maakt je spierspanning weer los en leert je de emoties niet te vermijden, maar juist te omarmen. Dit helpt enorm om eventuele trauma(‘s) of andere gebeurtenissen te verwerken. En daarin ben ik graag jouw psychodynamisch therapeut, orthomoleculair coach en trainer. 

Een onbezorgd leven zonder ballast is niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf. Ook kunnen factoren uit je jeugd een rol spelen.

Deze gebeurtenissen kunnen een behoorlijke impact hebben op het leven dat we nu leven. Aan de hand van psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte wordt er aan de hand van vraagstellingen in combinatie met therapie, huiswerk en oefeningen gezocht naar een oplossing.

Ademtherapie (helpt) bij:

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. Andersom doe ik dat ook, want alleen zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister goed naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen, waardoor je zelf met een passende oplossing gaat komen. 

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat écht voor je werkt.

Ik luister goed naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen, waardoor je zelf met een passende oplossing gaat komen. 

Vrijer leven door ademtherapie en drukpuntenmanipulatie

Een leven dat zowel geestelijk als lichamelijk in balans is, zorgt voor het juiste evenwicht. Daardoor zitten we lekkerder in ons vel, voelen we ons vrijer en ervaren we meer energie in de dingen die we doen. 

Door bepaalde punten in je lichaam te manipuleren in combinatie met een bepaalde ademtechniek, zorg ik ervoor dat de vastzittende energie vrijkomt en dat de gifstoffen op die plek verwijderen.

Als je nare gebeurtenissen of een trauma meemaakt, krijg je vaak emoties die je niet wilt voelen. Deze worden in de hersenen opgeslagen, maar óók in het lichaam. Denk maar aan het stokken van je adem. Die spierspanning kan zelfs chronisch worden. Deze kan je door middel van ademtherapie en drukpuntenmanipulatie losmaken. In de hersenen doen we dat door middel van EMDR.

Ademwerk

Kom bij wie je écht bent! Door middel van ademtherapie en EMDR in Zwolle en Raalte

De kracht van psychodynamisch werken is dat vele therapiesoorten door elkaar gebruikt kunnen worden. Op deze manier kan je in nóg diepere lagen komen. Met ademtherapie is alles wat er in je hoofd gebeurt veel minder belangrijk. Je wordt gestimuleerd om veel meer vanuit je onderbewuste te ZIJN. In het onderbewuste zit de heling en door EMDR te combineren met ademtherapie worden de vastzittende emoties en gebeurtenissen losgemaakt.

Dagelijks ballast ervaren heeft niet alleen een negatief effect op ons lichamelijk welzijn, maar zorgt er óók voor dat we mentaal geblokkeerd worden. Dit heeft z’n weerslag op je omgeving. 

Aan de hand van ademtherapie kom je veel meer in je lichaam en laat je je denken los. Denken geeft vaak stress. Er komen nare overtuigingen of (voor)oordelen omhoog, met alle emoties die erbij horen.

Met dit gegeven is ademtherapie ook geschikt als je in Zwolle en Raalte hulp nodig hebt bij een burn-out. Als jij weer lekker in je vel zit, zul je merken dat je omgeving ook anders op jou gaat reageren.

Hoe heerlijk zou dat zijn!

Ademtherapie behandeling

Elke psychodynamische behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de eventuele vragen stellen die je hebt. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar echt kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Direct een afspraak inplannen?

Ontspanning en bij jezelf komen met ademtherapie

Door het toepassen van de ademtherapie – techniek kun jij je lichaam beter ontspannen. Hierdoor kom je dichter bij jezelf. De ademtherapie zorgt ervoor dat de tiende zenuw (de nervus vagus), die van de hersenen naar beide longen, het hart en alle andere organen loopt, kan ontspannen. Je lichaam komt weer tot rust.

Je komt (weer) in je parasympathische systeem. Heel veel mensen zitten door trauma, perfectionisme en andere oorzaken in het sympathisch systeem en dit veroorzaakt slapeloosheid, overprikkeling en nog heel veel andere klachten.

Door de vele tools en ademtherapie – technieken die je van mij meekrijgt, kan jou dit blijvend doen ontspannen. Je herstelt je lichaam. Tijdens deze therapie gebeurt dat aan de hand van specifieke technieken, oefeningen en vraagstellingen. 

Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Psychodynamische therapie Zwolle

Psychodynamische therapievormen

Tijdens ons intakegesprek vraag ik je altijd of je openstaat voor alle therapiesoorten. Het kan namelijk zijn dat b.v. EMDR-therapie niet voldoende is om van jouw trauma af te komen.

Ook kan het zijn dat andere vormen van therapie of combinaties van twee vormen je beter kunnen helpen. Dit bespreek ik dan ook graag met je. Bij sommige gebeurtenissen is het belangrijk om te kijken waar iets vandaan komt en het bijvoorbeeld te helen in je jeugd.

Therapievormen die ik aanbied zijn: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Dingen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we de voortgang en wat je nog meer in mijn sessies zou willen doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten Psychodynamische therapie

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt één sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact op met je zorgverzekeraar om te checken of je ervoor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt één sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over Ademtherapie

Ademtherapie is een middel van ademtechnieken die jou meer in je lichaam laten komen. Het kan trauma’s of andere gebeurtenissen laten doorvoelen waardoor ze minder worden of zelfs verdwijnen.

Ademtherapie is een combinatie van drukpuntenmanipulatie en/of EMDR, waardoor je dichter bij jezelf komt en leert om je emoties te doorvoelen, zodat het afneemt of zelfs weggaat.

Ademtherapie kan je bij elk trauma en/of gebeurtenis gebruiken. Zelfs als een trauma ‘vastzit’ in het lichaam als somatische klacht, kan je het door middel van ademtechnieken losmaken. Je komt dichter bij jezelf en dit is ook vaak een mooi opstapje voor de hypnotherapie. Je komt makkelijker bij je onderbewuste door ademtherapie.

Ademtherapie is geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is wel belangrijk dat je bij Ademtherapie bereid bent om de gevoelens die er zijn samen met mij te onderzoeken. Het is ook belangrijk dat je bij een goede ademtherapie-therapeut bent. Check daarom altijd even de ervaringen van anderen. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende psychodynamische therapie opleiding (Post-HBO) gevolgd is.

The greatest glory in living lies not in never falling,
but in rising every time we fall.

Zoek je een ademcoach/therapeut in Zwolle of Raalte?

Ik wil je heel graag helpen om weer met zelfliefde, gezond en vol energie in het leven te staan.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders