Blog

Informatie en nieuwsartikelen

Familieopstelling Systemische therapie
Overig
Familieopstelling Zwolle

Familieopstellingen: een waardevol hulpmiddel om vastgeroeste patronen te doorbreken

Heeft u het gevoel dat u vastzit in bepaalde patronen die u maar niet lijkt te kunnen doorbreken? Familieopstellingen kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om op een dieper niveau inzicht te krijgen in deze patronen en ze te transformeren…

Lees meer »
Relatie man vrouw
Overig
Hoe relatietherapie in Zwolle en Raalte kan helpen om jullie band te versterken

Zijn jullie op zoek naar manieren om jullie relatie te versterken en een diepere band op te bouwen? Dan kan relatietherapie in Zwolle de oplossing zijn die jullie nodig heeft. Of jullie relatie nu worstelt met communicatieproblemen, vertrouwenskwesties of andere uitdagingen, deskundige relatietherapeut kan jullie begeleiden naar een gezondere en gelukkigere relatie. Relatietherapie is een effectieve manier om te werken aan jullie relatie en de onderliggende problemen aan te pakken die de connectie tussen jou en je partner verstoren. Therapeuten in Zwolle hebben de ervaring en expertise om jullie te helpen bij het doorbreken van negatieve patronen, het ontwikkelen van effectieve communicatietechnieken en het herstellen van vertrouwen. Met relatietherapie kunnen jullie de kwaliteit van jullie relatie verbeteren en een sterke, duurzame band opbouwen met je partner. ..

Lees meer »
angststoornis lichamelijke klachten
Angst en Fobie
Fysieke symptomen van angststoornissen: De kenmerken begrijpen | Mentaal Beter

Overwin Lichamelijke Klachten bij Angststoornis: Een Gids voor Zelfzorg

Angststoornissen kunnen niet alleen mentale stress veroorzaken, maar ook de klachten verergeren. In deze blog delen we inzichten en praktische tips om de impact van angststoornissen op je lichaam te begrijpen en te verminderen.

De Verstrengeling van Angststoornis (oa. sociale angststoornis) en Lichaamsklachten. Je kan de angst overdreven voelen, maar is de angst overdreven? Nee. Het is een stoornis die in de DSM-5 …

Lees meer »
De weg naar jouw geluksgevoel.
EMDR
EMDR Zonder Wachtlijst Zwolle

Welkom bij onze praktijk voor EMDR-therapie in Zwolle. Wij begrijpen dat het wachten op hulp soms ondragelijk kan zijn, vooral wanneer u snel resultaat wilt zien. Bij ons hoeft u niet op een wachtlijst te staan en kunt u direct beginnen met effectieve therapie. EMDR, oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing…

Lees meer »
EMDR
EMDR Therapie in Zwolle voor Psychische Klachten

Ervaar de kracht van EMDR-therapie in Zwolle voor psychische klachten. Als je worstelt met angst, traumatische ervaringen of andere psychologische problemen, kan EMDR-therapie een effectieve behandeling zijn om je te helpen herstellen en je leven weer op de rails te krijgen.
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een bewezen methode die het brein helpt om traumatische herinneringen te verwerken en emotioneel te genezen. Tijdens EMDR-sessies worden hersengolven gestimuleerd door middel van oogbeweging, …

Lees meer »
PTSS
Het overwinnen van PTSS en Depressie: Een pad naar innerlijke verbinding

Uitleg PTSS en Depressie

Voel je je overweldigd door PTSS en depressie? Begrijpelijk. PTSS, oftewel Posttraumatische Stressstoornis, en depressie zijn uitdagende mentale gezondheidskwesties die vaak hand in hand gaan. In deze sectie ontwarren we de knoop, bieden we heldere uitleg en tonen we een licht aan het einde van de tunnel.

Lees meer »
Relatie trouwen
Relatietherapie
Versterk Jullie Relatie in 2024: Ontdek de Kracht van Relatietherapie en Communicatie

Wil je je relatie versterken? Ontdek de kracht van relatietherapie! Een duidelijke uitleg over wat relatietherapie inhoudt, helpt je de eerste stap te zetten naar een gezondere relatie. Relatietherapie richt zich op het verbeteren van communicatie en het herstellen van verbindingen. Door middel van psychodynamische therapie, NLP en hypnosetherapie wordt de basis gelegd voor een sterke en duurzame band. Leer de tools en technieken die je relatie nodig heeft om te gedijen.

Lees meer »
Angst en fobie kerst
Angst en Fobie
Angst en Fobieën en de Kerstperiode

Angsten en fobieën zijn vaak diepgeworteld in ervaringen uit het verleden, met trauma als een belangrijke bron. Maar komen angsten en fobieën werkelijk voort uit trauma? In deze sectie duiken we dieper in de verbanden tussen trauma en angst. We ontdekken hoe therapieën zoals psychodynamische therapie, EMDR en hypnose effectief kunnen zijn bij het aanpakken van de kern van deze emotionele uitdagingen.

Lees meer »
klachten bij je burn out
Angst en Fobie
Angsten en Fobieën ontrafeld en behandeld met Holistische therapie

Angsten en fobieën zijn vaak diepgeworteld in ervaringen uit het verleden, met trauma als een belangrijke bron. Maar komen angsten en fobieën werkelijk voort uit trauma? In deze sectie duiken we dieper in de verbanden tussen trauma en angst. We ontdekken hoe therapieën zoals psychodynamische therapie, EMDR en hypnose effectief kunnen zijn bij het aanpakken van de kern van deze emotionele uitdagingen.

Lees meer »
Overig
De meerwaarde van Ademwerk Therapie

Ademtherapie is een krachtige benadering binnen psychodynamische en trauma therapie. Deze vorm van therapie richt zich op de bewuste ademhaling als sleutel tot het verkennen en verwerken van diepgewortelde gevoelens en trauma’s. Door middel van actieve ademhalingsoefeningen worden vastzittende emoties losgemaakt en komt er ruimte voor heling.

In adem therapie wordt de nadruk gelegd op het bewust ademen. Cliënten ervaren een dieper begrip van hun eigen ademhalingspatronen en de relatie met hun emotionele welzijn. Door het activeren van de ademhaling wordt het mogelijk om diep verborgen emoties naar de oppervlakte te brengen. Dit is een essentiële stap in het proces van psychodynamische en trauma therapie.

Lees meer »
Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders