Familieopstelling en systemische therapie - InterZijn
Familieopstelling en Systemische therapie

Voor inzicht in je leven!

Familieopstelling en Systemische therapie
in de omgeving van Zwolle en Raalte

Voor wie?

Op zoek naar een systemisch therapeut?

Herken je jezelf in de bovenstaande zinnen of heb jij een ander vraagstuk waar je inzicht in wilt hebben? Hiervoor gebruik ik familieopstelling en systemische therapie in Zwolle / Raalte. Systemische therapie is een van de onderdelen van de psychodynamische therapie. Ik zet dit vaak in bij relatietherapie, maar ook bij individuele therapie.

Overal waar je jezelf beweegt, vormen mensen onderling verbanden met elkaar. Op je werk, thuis, bij vrienden, sportclub enzovoort. Hierdoor ontstaat er een dynamiek. Bewust, maar ook onbewust. Deze dynamiek heeft weer invloed op jou en de anderen familieleden/collega’s enzovoort. Bij een prettige dynamiek is er natuurlijk niks aan de hand. Maar als er in jou iets wordt getriggerd wat minder fijn voelt, wordt het een ander verhaal.

Met behulp van systemische therapie worden deze onderliggende verbanden doorgelicht, zodat de dynamiek naar het bewustzijnsniveau wordt getild. Op deze manier krijg je inzicht met wie of wat deze patronen verband houden. Zo kan je ruimte creëren voor erkenning en verandering in jezelf en het systeem waar het probleem mee te maken heeft.

Hier wil ik je graag mee helpen als jouw psychodynamisch therapeut, orthomoleculair coach en trainer. Samen met jou help ik je naar veel meer inzicht, minder ballast, meer verbinding, het gevoel dat je bij jezelf hoort, de verantwoording legt bij waar deze hoort. En als je begrijpt hoe het in elkaar steekt, dan kan je weer met liefde of compassie naar de ander kijken zonder dat het je raakt.

Is dat iets waar jij naar op zoek bent?

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. En ook geef ik zelf aan als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komt.

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Heerlijk in balans in contact met de ander door Familieopstelling en Systemische therapie

Een leven dat triggervrij is. Is dat mogelijk? Dat denk ik niet. Wat in mijn optiek wel kan is de belemmerende triggers verhelpen, zodat je zowel geestelijk als lichamelijk in balans bent. Daar zou ik voor gaan.

Een trigger kan zijn dat je je buitengesloten voelt door wat iemand doet of zegt. Je reageert er op vanuit het vechten, vluchten of je probeert het te verbergen. De mensen om je heen merken het bewust of onbewust op. Zij reageren hier weer op en de dynamiek is weer anders. Zo kan je een kettingreactie krijgen.

Het hoeft natuurlijk niet bij jezelf te beginnen, maar dit is vaak minder belangrijk voor in de therapie. De trigger is wel belangrijk, want deze komt vaak uit je verleden. Iets wat je niet verwerkt hebt. Als je deze heelt zal je merken dat bijvoorbeeld die opmerking je veel minder tot niks meer doet.

Door systemische therapie krijg je helderheid met wie of wat deze patronen verband houden en kan je hiermee ruimte creëren voor acceptatie en verandering.

Familieopstelling Systemische therapie
Direct een afspraak inplannen?
Relatietherapie of individuele therapie
Groepstraining - Familieopstelling
Representant

11 mei 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Vraagsteller

11 mei 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Representant

8 juni 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Vraagsteller

8juni 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Representant

6 juli 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Vraagsteller

6 juli 2024 – 13.00 tot 16.00 uur

Grote Voort 10
8041AM Zwolle

Systemische therapie behandeling

Elke psychodynamische behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Gaat Psychodynamische therapie samen met Systemische therapie?

Ja, heel goed! De kracht van psychodynamisch werken is dat vele therapiesoorten door elkaar gebruikt kunnen worden. Op deze manier kan je in nog diepere lagen komen.

Bijvoorbeeld systemische therapie in combinatie met hypnotherapie. Als je veel voor je moeder/vader gezorgd hebt als kind, heb je eigenlijk op de plek van je vader of moeder gestaan. De meeste kinderen doen dit uit pure kindliefde. Misschien vind je het moeilijk om je moeder zo te zien lijden of het is je geleerd om te zorgen. Maar het resultaat is dat je, ondanks het zorgen, niet genoeg kind kon zijn.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Door systemische technieken in te zetten ga je weer op de plek van het kind staan en de ouders weer op de plek van ouders-zijn. Als ik dit tegenkom tijdens hypnose, dan kan ik direct systemische therapie inzetten. Hiermee geven we de verantwoording weer terug aan de ouder(s). Dit kan jou een gevoel van vrijheid geven. Er valt een last van je schouders.

Met dit gegeven is systemische therapie bijvoorbeeld ook geschikt als je hulp nodig hebt in relatiesferen, trauma, een eigen plek innemen, niet afgestemd op de ander voelen, je bestaansrecht, recht op een plek in de groep enzovoort.

Als jij weer lekker in je vel zit, zal je merken dat je omgeving ook anders op jou gaat reageren.

Hoe heerlijk zou dat zijn?

Hoe gaat Systemische therapie in zijn werk?

Het doel van systemische therapie is dat je minder last meedraagt op je schouders en de triggers die je bij iemand voelt helen. Dit doe ik niet alleen onder hypnose, maar ook met lego of attributen (oa knuffels) in de ruimte. Hiermee creëren we een helikopterview en jij krijgt meer inzicht in hoe het bij anderen voelt en wat daar speelt.

Dit inzicht zorgt voor een verschuiving bij jou. Je doorleeft de situatie en zo krijg je gedragsverandering. Door deze gedragsverandering, dit kan heel subtiel zijn,  gaan anderen ook weer anders op je reageren.

Inzicht, doorleven en gedragsverandering. Tijdens deze therapie gebeurt dat aan de hand van specifieke technieken, oefeningen en vraagstellingen. Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Systemische therapie

Ook andere therapievormen naast Systemische therapie

Tijdens ons intakegesprek vraag ik je altijd of je openstaat voor alle therapiesoorten. Het kan namelijk zijn dat b.v. systemische therapie niet voldoende is om van jouw trauma af te komen.

Ook kan het zijn dat andere vormen van therapie of combinaties van twee je beter kunnen helpen. Dit bespreek ik dan ook graag met je. Bij sommige gebeurtenissen is het belangrijk om te kijken waar iets vandaan komt en het bijvoorbeeld te helen in je jeugd.

Therapievormen die ik aanbied zijn: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Doelen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we wat je hebt bereikt en wat je nog meer tijdens mijn sessies zou willen bereiken.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten Systemische therapie

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 85,- (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijke trajecten zijn maatwerkoffertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over Familieopstelling en Systemische therapie

Familieopstelling en systemische therapie is het blootleggen van onderliggende dynamieken. De dynamieken die ontstaan als er groepen mensen bij elkaar zijn. Bijvoorbeeld op school, bij familie, bij vrienden, bij de sport enzovoort.

Tijdens een familieopstelling en systemische therapie werk ik met Playmobil of met attributen op de grond, zodat we een helicopterview creëren. Zo krijg je inzicht, je voelt wat het met je doet en wat het met de ander doet. Waardoor je weer gedragsverandering kan krijgen.

Familieopstelling en systemische therapie zet je in als je getriggerd wordt bij groepen mensen bijvoorbeeld bij je familie of op het werk. Je kan het ook inzetten als iemand aanmatigend gedrag vertoond of er niet bij hoort. Niet kunnen nemen hoe het is of teveel/te weinig verantwoording neemt. Zo zijn er nog een heleboel voorbeelden.

Familieopstelling en systemische therapie is bijna geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is belangrijk dat je bij een goede Systemisch therapeut bent.

Check daarom altijd even de ervaringen van de therapeut. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende psychodynamische therapie opleiding (Post-HBO) gevolgd is.

Op zoek naar Familieopstelling en Systemische therapie?
In Zwolle of Raalte?

Ik wil je heel graag helpen om weer met zelfliefde, gezond en vol energie in het leven te staan.

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders