Psychodynamische therapie Zwolle > InterZijn
Psychodynamische therapie in Zwolle

Ik help je weer vol energie de dag te beginnen!

Psychodynamische therapie in de omgeving van Zwolle en Raalte

Als je kennis wilt maken met psychodynamische therapie in Zwolle / Raalte, sta ik graag voor je klaar. Deze dynamische therapie richt zich op trauma’s, nare-, ongemakkelijke gebeurtenissen en somatische klachten. Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog en door prachtige tools krijg je inzicht en heling waardoor jij meer balans in je leven ervaart. Daarin ben ik graag jouw psychodynamisch therapeut, orthomoleculair coach en trainer.

Een onbezorgd leven zonder ballast is niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf. Toch kan onbalans ook veroorzaakt worden door factoren uit je jeugd. Deze gebeurtenissen kunnen een behoorlijke impact hebben op het leven dat we nu leven. Aan de hand van psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte wordt er aan de hand van vraagstellingen in combinatie met therapie, huiswerk en oefeningen gezocht naar een oplossing.

Waarom kiezen voor Nicolette?
Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig bij mij voelt. Daardoor kun jij je makkelijker openen en komen wij gemakkelijker bij de ‘kern’. Zo achterhalen we waar het ‘echt’ om draait. 

Open communicatie en transparantie

Ik hou van open communicatie en vooral transparantie. Als er iets is, kun je dat altijd tegen mij zeggen. En ook geef ik zelf aan als ik wat zie, want zo komen we samen tot je doel.

Luisterend oor

Ik luister naar je en stem mijn manier van werken daarop af. Ik stel je therapeutische vragen waardoor je zelf met een passende oplossing komen. 

Maatwerk

Jij bent uniek, met je eigen rugzak. Ik zorg dan ook voor een op maat gemaakt behandeltraject dat echt voor je werkt.

Voel je in balans door Psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte

Een leven dat zowel geestelijk als lichamelijk in balans is, zorgt voor het juiste evenwicht. Daardoor voelen we ons lekkerder in ons vel, voelen we ons vrijer en ervaren we meer energie in de dingen die we doen. 

Daarvoor dienen oude emoties in ons lichaam en geest losgemaakt te worden. Met ademwerk-therapie, bio-energetica en dergelijke in Zwolle / Raalte help ik je bij het creëren van meer zelf-liefde. Dit maakt je niet alleen fysiek en mentaal gezonder, maar zorgt er ook voor dat je weer vol energie in het leven kunt staan. 

Aan de hand van mijn tools help ik je om oude emoties los te kunnen maken. De vraagstellingen van de psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte zorgen daarbij voor de juiste handvatten om verder te kunnen gaan.

Kit gebruikt bij EMDR behandeling
Direct een afspraak inplannen?

Voel je vrij met psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte

Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Een gevoel van innerlijke vrijheid, zelf liefde, compassie naar jezelf en anderen is daarbij van groot belang. Dat zorgt ervoor dat we in balans zijn en ons prettig voelen. 

Dagelijks ballast ervaren heeft niet alleen een negatief effect op ons lichamelijke welzijn, maar zorgt er ook voor dat we mentaal geblokkeerd worden. Ook heeft dit weerslag op je omgeving. 

Aan de hand van psychodynamische therapie kunnen terugkerende problemen opgelost worden waardoor je beter in je balans komt te staan. Daarnaast verschaft de therapie je nieuwe inzichten zodat je het probleem lichamelijk en geestelijk daadwerkelijk op kunt lossen. 

Met dit gegeven is psychodynamische therapie ook geschikt als je hulp nodig hebt bij een burn-out in Zwolle. Als jij weer lekker in je vel zit zal je merken dat je omgeving ook anders op jouw gaan reageren.

Hoe heerlijk zou dat zijn.

Psychodynamische behandeling

Elke psychodynamische behandeling is anders. Globaal zijn er een aantal sessies die we samen doorlopen.

Telefonisch contact

Middels een telefoongesprek bespreken we de eerste dingen en kun jij de vragen die je hebt stellen. Samen ervaren we of de klik én het goede gevoel er is.

EMDR intake
Intakegesprek

Door middel van een intakegesprek leren wij elkaar kennen. Waar loop je tegenaan en waar kan en mag ik je bij helpen? Door verdiepende vraagstellingen komt de onderliggende klacht omhoog. De kern is waar het daadwerkelijk over gaat.

gesprek met EMDR therapeut
Vervolgconsult

Er volgen zoveel vervolgsessies als nodig zijn. Wanneer jij het gevoel hebt dat je het weer alleen kunt of mij niet meer nodig hebt, dan sluiten we het samen goed af.

Zelf-liefde en balans met psychodynamische therapie

Mijn psychodynamische therapie in Zwolle en Raalte richt zich op het laten spreken van jouw lichaam. Op deze manier kunnen negatieve energieën die veroorzaakt zijn door gebeurtenissen in het verleden losgemaakt en opgelost worden. 

Tijdens deze therapie gebeurt dat aan de hand van specifieke technieken, oefeningen en vraagstellingen. Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Psychodynamische therapie Zwolle

Psychodynamische therapievormen

Tijdens ons intakegesprek vraag ik je altijd of je openstaat voor alle therapiesoorten. Het kan namelijk zijn dat b.v. EMDR-therapie niet voldoende is om van jouw trauma af te komen.

Ook kan het zijn dat andere vormen van therapie of combinaties van twee je beter kunnen helpen. Dit bespreek ik dan ook graag met je. Bij sommige gebeurtenissen is het belangrijk om te kijken waar iets vandaan komt en het bijvoorbeeld te helen in je jeugd. Therapievormen die ik aanbieden zijn: 

Wil je meer weten over de technieken die ik gebruik? Lees hier dan verder! 

Bereikte doelen van mijn cliënten

Tijdens mijn sessies gaan we samen werken aan doelen. Dingen die jij wilt bereiken. Na een tijdje evalueren we wat je hebt bereikt en wat je nog meer in mijn sessies zou willen doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die cliënten bereikt hebben:

Kosten Psychodynamische therapie

Particulier – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 87,50 (btw-vrij).

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

Declareren bij de zorgverzekeraar

De praktijk heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na elke behandeling een factuur ontvangt en deze zelf moet betalen. Je kunt pinnen of contant bij me afrekenen. 

Na de betaling is het mogelijk om deze in te dienen bij je eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan dat leiden tot lagere restitutietarieven. 

Neem zelf contact met je zorgverzekeraar op of je er voor verzekerd bent of niet. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zakelijk – Ik werk op basis van een vast uurtarief van € 110,00 (btw-vrij).

Voor zakelijketrajecten zijn maatwerk offertes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik start standaard met een intakegesprek (60 min.). Gaan we starten met de sessies, dan kun je rekening houden met 1 uur per sessie.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden wordt 1 sessie-uur in rekening gebracht. De rekening kan met de pin of contant betaald worden.

De ervaring van anderen

Veelgestelde vragen over Psychodynamisch therapie

Dat is therapie waar ik (als therapeut) kan putten uit heel veel therapievormen. Een aantal vormen zijn EMDR, hypntherapy-, systemische therapie en familieopstelling, regressietherapie, NLP, voeding en nog veel meer. Geen tas vol maar een koffer vol tools.
Zo kan ik per persoon en per situatie een combinatie op maat maken die werkt.

In de Psychodynamische therapie neem ik eerst een intake af. We gaan hulpvraag naar een door jou gestelde doel. Aan de hand van je hulpvraag pak ik een tool die bij jou en de hulpvraag past om bij jou doel te komen. Samen staan we sterk. Het mooie is dat je ook tools kan combineren om zo je sessies nog krachtiger te maken.

Psychodynamische therapie kan je bij elk trauma en/of gebeurtenis gebruiken behalve als de puist nog niet rijp is. De puist is de gebeurtenis en/ of trauma. Het is belangrijk dat je er echt vanaf wilt, want zo ben je in staat om gedragsverandering te maken. De gebeurtenissen echt onder ogen te komen om er doorheen te gaan om te helen.

Psychodynamische therapie therapie is geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Het is wel belangrijk dat Psychodynamische therapie op de juiste manier gegeven wordt. Check daarom altijd even de ervaringen van de therapeut. Meestal wordt op de website aangetoond dat er een erkende Psychodynamische therapie opleiding (Post-HBO) gevolgd is.

Our lives begin to end the day we become silent
about things that matter.

Zoek je een psychodynamisch therapeut in Zwolle of Raalte?

Ik wil je heel graag helpen om weer met zelfliefde, gezond en vol energie in het leven te staan.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders