Praktijk InterZijn blog

Voor extra inspiratie.

Inhoudsopgaven
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Voor mensen met darmproblemen wordt steeds vaker probiotica ingezet.

  Wat is probiotica en wat doen ze? – Zwolle en Raalte

  Probiotica zijn producten die veel nuttige melkzuurbacteriën bevatten. Deze levende micro-organismen kunnen overleven in maagzuur en de darmen bereiken. Ze spelen een belangrijke rol in de darmmicrobiota, die betrokken zijn bij diverse cruciale processen in ons lichaam, zoals energiehuishouding, immuunsysteem en hersenfuncties. Een gezonde darmmicrobiota heeft een evenwicht tussen nuttige en schadelijke bacteriën. Echter, door factoren zoals medicijngebruik, een leven waarbij je veel zit en een Westers voedingspatroon kan er een disbalans ontstaan. Probiotica kunnen worden ingezet om deze disbalans te herstellen.

  Het kan dus de gezondheid ondersteunen. Hierom is het belangrijk om helder te krijgen wat de meerwaarde is van probiotica voor de gebruiker.

  Onderzoek

  Vrije Universiteit – Amsterdam en Winclove

  Onderzoek

  Winclove heeft samen met de Vrije Universiteit van Amsterdam en CR2O onderzoek gedaan naar de ervaring van gebruikers. Er is gekeken naar de impact van probiotica op de kwaliteit van leven, ernst en frequentie van maag-darmklachten, en de consistentie en frequentie van de ontlasting. In het onderzoek zijn vier probiotische formuleringen meegenomen die indicatiespecifiek zijn samengesteld.Dit betekent dat de combinatie van bacteriën specifiek is afgestemd en wetenschappelijk is onderzocht op een bepaalde aandoening.

  Resultaat

  De algemene resultaten laten zien dat de formuleringen positieve effecten hebben op meer aspecten van de gezondheid dan oorspronkelijk werd gedacht en onderzocht. Zo zijn er duidelijke verbeteringen te zien bij veelvoorkomende maag-darmklachten en ook in de algemene levenskwaliteit.

  Zowel de mensen met verstopping als degenen met diarree zagen een positieve verandering in hun stoelgangpatroon door het gebruik van probiotica.

  Het viel op dat de mensen die probiotica gebruikten, een verbetering meldden in verschillende aspecten van hun levenskwaliteit. De meest opvallende verbetering, ongeacht welk probioticum ze namen of waarvoor het werd gebruikt, was de toename van energie. Vooral bij mensen met chronische aandoeningen zoals IBD werd de grootste stijging in energieniveau waargenomen.

  Met aandacht gaat alles beter

  Effectiviteit probiotica onder de deelnemers

  Wat is probiotica en wat doen ze? – Zwolle en Raalte

  Bijna de helft van de deelnemers merkte een gunstig effect op de klachten waarvoor ze het probioticum gebruikten. Een klein aantal mensen meldde ook een positief effect op andere gezondheidsproblemen. Ongeveer een kwart van de mensen ervoer geen of weinig effect tijdens of na het 14-daagse gebruik van probiotica.

  Waardevolle inzichten:

  Er zijn dus waardevolle inzichten uit het onderzoek gehaald. Het geeft een realistisch beeld van wat er van probioticagebruik verwacht mag worden.

  Bron klik hier.

  Het resultaat

  Darmen en psychodynamische therapie - De invloed van stress

  Ontdek de verbinding tussen darmen en psychodynamische therapie

  Stress is een veelvoorkomend probleem in onze moderne samenleving. Vaak onderschatten we de impact van stress op onze gezondheid en welzijn. Maar wist je dat stress direct van invloed kan zijn op je darmgezondheid? Onze darmen worden vaak beschouwd als onze “tweede hersenen” vanwege hun complexe interactie met ons zenuwstelsel. Dit is waar psychodynamische therapie een rol kan spelen bij het begrijpen en behandelen van darmgerelateerde klachten.

  Bij: Waar komt de klacht vandaan? Welke psychische oorzaak heeft de klacht? En het helen daarvan. Welke invloed heeft niet alleen de darmen in het dagelijkse leven, maar ook welk gedrag hoort daarbij.

  Tools die ik inzet: Voeding, supplementen, Een test met de Mora Nova (bioresonantie apparaat), mindfulness, EMDR, ademwerk therapie, hypnose, NLP, en nog veel meer.

  Gezonde voeding, EMDR, ademwerk en mindfulness - Sleutels tot darmgezondheid

  Het belang van gezonde voeding, ademwerk en mindfulness voor je darmen

  Om je darmen gezond te houden en stress te verminderen, is het essentieel om aandacht te besteden aan wat je eet. Gezonde voeding, rijk aan vezels en voedingsstoffen, bevordert een evenwichtige darmflora en vermindert laaggradige ontstekingen die verband houden met stress. Daarnaast spelen ademwerk en mindfulness een belangrijke rol bij het ontspannen van je geest en lichaam, waardoor je beter met stress kunt omgaan en je darmgezondheid kunt verbeteren.

  Wanneer je slechte darmen ervaart die voortkomen uit psychische klachten, is het cruciaal om te begrijpen waar je vandaan komt en wat de oorzaak is van je stress en disbalans. Psychodynamische therapie biedt inzicht en ondersteuning bij het ontrafelen van deze complexe kwesties. Bovendien kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) worden ingezet om traumatische ervaringen te verwerken, wat een belangrijke stap is om je veiliger en meer ontspannen te voelen.

  Door een holistische benadering van darmgezondheid en stressbeheer te omarmen, kun je de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en meer energie krijgen. Neem de tijd om voor je darmen te zorgen en de voordelen zullen je hele welzijn omvatten.

  Praktische informatie

  Dagen

  Van di, wo, do, za (Zwolle en Raalte)

  Tijdstip

  Van 9.00 tot 18.30 uur

  Online

  Ook mogelijk (niet bij alle tools)

  De ervaring van anderen

  Waar kan ik je mee helpen?

  Als je iets over mij wil weten? Klik hier.

  Nicolette van der Valk

  Psychodynamisch therapeut.

  Wat is psychodynamische therapie?
  Dat is therapie waar ik (als therapeut) kan putten uit heel veel therapievormen. Een aantal vormen zijn EMDR, hypntherapy-, systemische therapie en familieopstelling, regressietherapie, NLP, voeding en nog veel meer. Geen tas vol maar een koffer vol tools.
  Zo kan ik per persoon en per situatie een combinatie op maat maken die werkt.

  Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen denken en wat hen beweegt. Mijn liefde voor psychologie en vitaliteit is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen. Verandering in leefstijl en focus hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen, waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen.

  Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

  Wil je graag met mij praten over je gevoelens?

  Neem dan gerust contact met me op.
  Mogelijk kan ik je verder op weg helpen, zodat jij weer fijn in je vel komt te zitten.

  Veel liefs en succes in deze toch wel gekke tijd.

  Scroll naar top

  Afspraakplanner

  InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders