Praktijk InterZijn blog

Voor extra inspiratie.

Er zijn slechts twee manieren om te leven. Een alsof niets een wonder is, de ander alsof alles een wonder is.

Familieopstellingen en Systemische Therapie - Begrijpen waar je vandaan komt

Inzicht in je oorsprong

Als je worstelt met persoonlijke of relationele uitdagingen, kan het verkennen van je familiedynamiek en de onderliggende patronen van groot belang zijn. Familieopstellingen en systemische therapie bieden een waardevolle benadering om inzicht te krijgen in je oorsprong en de invloed ervan op je huidige leven. Als psychodynamisch therapeut werk ik met deze krachtige methoden om mensen te begeleiden naar diepere niveaus van begrip en heling.

Door middel van systemische poppetjes en andere hulpmiddelen creëren we een ruimte waarin jouw familieleden symbolisch worden gerepresenteerd. Dit stelt ons in staat om de onderliggende dynamieken en verstrikkingen te visualiseren. Door de interactie tussen de poppetjes te observeren, kunnen we verborgen patronen en onbewuste loyaliteiten ontdekken. Dit inzicht helpt je om de pijnpunten en blokkades in je leven te begrijpen en te transformeren.

Versterk je innerlijke kracht

Hypnose, Ademwerk en Mindfulness

Naast de familieopstellingen en systemische therapie bied ik ook krachtige aanvullende technieken aan, zoals hypnose, ademwerk en mindfulness. Deze complementaire benaderingen vergroten jouw vermogen om jezelf te begrijpen, te ontspannen en te helen.

Tijdens hypnosesessies begeleid ik je naar een diep ontspannen staat van bewustzijn. Dit stelt ons in staat om direct toegang te krijgen tot je onderbewuste, waar veel van je overtuigingen en gedragspatronen zijn opgeslagen. Met gerichte suggesties en visualisaties kunnen we negatieve overtuigingen herprogrammeren en je ondersteunen bij positieve veranderingen.

Ademwerk en mindfulness zijn waardevolle technieken om je bewustzijn te vergroten en stress te verminderen. Door middel van bewuste ademhalingstechnieken en aandachtsoefeningen leer je te ontspannen, jezelf te gronden en in het moment aanwezig te zijn. Deze praktijken helpen je om je veilig te voelen in je eigen lichaam en om je eigen kunnen te vertrouwen.

De ervaring van anderen

Innerlijke kracht kan je versterken door o.a. in je bekken te ademen

Het resultaat

Praktische informatie

Dagen

Van di, wo, do, za (Zwolle en Raalte)

Tijdstip

Van 9.00 tot 18.30 uur

Online

Ook mogelijk (niet bij alle tools)

Relatietherapie - Herstel de verbinding

Bouw aan een sterke verbinding

In relaties kunnen er uitdagingen ontstaan die het gevoel van verbondenheid verstoren. Of je nu worstelt met communicatieproblemen, gevoelens van buitengesloten zijn of een gebrek aan vertrouwen, relatietherapie kan helpen om de verbinding te herstellen en de relatiedynamiek te versterken.

Als ervaren psychodynamisch therapeut help ik stellen om hun patronen en dynamieken te begrijpen. Door middel van systemische benaderingen en communicatieoefeningen werken we aan het verbeteren van de emotionele intimiteit en het creëren van een veilige ruimte voor openheid en begrip.

In onze relatietherapiesessies onderzoeken we ook individuele pijnpunten en patronen die van invloed kunnen zijn op de dynamiek tussen jou en je partner. Door inzicht te krijgen in je eigen reacties en behoeften, kun je constructievere en gezondere manieren ontdekken om met elkaar om te gaan.

Of je nu op zoek bent naar individuele begeleiding met familieopstellingen en systemische therapie, het verkennen van aanvullende technieken zoals hypnose en mindfulness, of relatietherapie om de verbinding te herstellen. Ik ben hier om je te ondersteunen bij je groei, heling en het ontwikkelen van sterke relaties. Neem vandaag nog contact met me op en ontdek de kracht van deze benaderingen.

Waar kan ik je mee helpen?

Als je iets over mij wil weten? Klik hier.

Nicolette van der Valk

Psychodynamisch therapeut.

Wat is psychodynamische therapie?
Dat is therapie waar ik (als therapeut) kan putten uit heel veel therapievormen. Een aantal vormen zijn EMDR, hypntherapy-, systemische therapie en familieopstelling, regressietherapie, NLP, voeding en nog veel meer. Geen tas vol maar een koffer vol tools.
Zo kan ik per persoon en per situatie een combinatie op maat maken die werkt.

Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen denken en wat hen beweegt. Mijn liefde voor psychologie en vitaliteit is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen. Verandering in leefstijl en focus hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen, waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wil je graag met mij praten over je gevoelens?

Neem dan gerust contact met me op.
Mogelijk kan ik je verder op weg helpen, zodat jij weer fijn in je vel komt te zitten.

Veel liefs en succes in deze toch wel gekke tijd.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders