Uitleg over de Intakegesprek en mijn Therapeutische benaderingen > InterZijn
Praktijk InterZijn blog

Voor extra inspiratie.

Inhoudsopgaven
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Uitleg Intake gesprek:
  De Eerste Stap naar Verandering

  Zwolle en Raalte

  Benieuwd naar psychodynamische therapie, trauma therapie, of hypnose therapie? De eerste stap is cruciaal: de intake. Ontdek hier wat je kunt verwachten en waarom het essentieel is voor jouw reis naar herstel.

  Een intake is meer dan slechts een kennismaking. Het is een diepgaand proces waarin ik als therapeut jouw unieke behoeften begrijp. Tijdens deze sessie onderzoeken we samen de kern van jouw uitdagingen en doelen.

  De focus ligt op open communicatie en wederzijds begrip. Je hebt de ruimte om je verhaal te delen, en ik luister actief naar jouw ervaringen. Deze waardevolle informatie vormt de basis voor een op maat gemaakt behandelplan.

  Hoe het werkt een intakegesprek

  Psychodynamische therapie, Trauma therapie en Hypnose:

  In het vervolg van de intake duiken we dieper in op de therapieën die jou kunnen ondersteunen. Psychodynamische therapie richt zich op het begrijpen van onbewuste patronen, terwijl trauma therapie gericht is op het helen van emotionele wonden. Hypnose therapie biedt een krachtige tool om het onderbewustzijn positief te beïnvloeden.

  Bij vragen over de tools licht ik ze tijdens de intake toe, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat elk traject inhoudt. De sessies staan bij mij niet vast, omdat ik telkens bekijk welke tool nu van toepassing is. Ik geef aan waarom ik voor een bepaalde aanpak kies, zodat je actief betrokken bent bij jouw helingsproces.

  Samen bepalen we welke therapie het beste aansluit op jouw behoeften, zodat elke sessie doelgericht en effectief is.

  Jouw verhaal

  Jouw Belevingswereld ontdekken: De Kracht van Zelfinzicht

  In de zoektocht naar persoonlijke groei is het verkennen van jouw eigen belevingswereld van onschatbare waarde. Tijdens het intakegesprek nodig ik je uit om diep in jezelf te duiken en je emoties, gedachten, lichamelijk reacties en ervaringen te delen. Dit proces van zelfreflectie vormt de kern van therapie, waarbij we samen bouwen aan een sterke basis voor verandering.

  Veiligheid en Vertrouwen: Bouwstenen van Therapeutische groei

  Een veilige en vertrouwde omgeving is cruciaal voor effectieve therapie. In mijn praktijk staat jouw welzijn centraal. Ik ben toegewijd aan het creëren van een omgeving waarin je je volledig ondersteund voelt. We werken samen aan het opbouwen van een vertrouwensband, waarin je vrij bent om kwetsbaar te zijn. Zo kan je de diepste lagen van jezelf te verkennen.

  Een Reis Naar Binnen: Het Intakegesprek als Veilige start

  In het intakegesprek leg ik de nadruk op het creëren van een veilige ruimte waarin je jezelf kunt zijn. We bespreken niet alleen je uitdagingen, maar richten ons ook op de sterke punten die je meebrengt. Deze positieve benadering draagt bij aan het opbouwen van zelfvertrouwen en geeft richting aan de therapie.

  De belevingswereld verkennen, vertrouwen opbouwen en een veilige start maken: dit zijn de fundamenten van mijn aanpak. Samen gaan we de reis naar binnen aan, waarbij jouw unieke ervaringen en gevoelens centraal staan voor een betekenisvolle en transformerende therapie.

  Verdiepende vraagstellingen

  Zwolle en Raalte

  De Kunst van Zelfreflectie

  In de verdiepende fase van het intakegesprek komen krachtige en doortastende vragen aan bod. Deze vragen zijn ontworpen om inzicht te verschaffen in de kern van jouw uitdagingen en aspiraties. Samen verkennen we gedachten, emoties en patronen die van invloed zijn op jouw welzijn. Maar ook welk verhaal zit er onder jouw verhaal. De kunst van zelfreflectie speelt hierbij een centrale rol, waardoor je stap voor stap bewustzijn ontwikkelt.

  De Impact van Gerichte Vragen: Een Brug naar Verandering

  Gerichte vragen zijn de brug naar verandering. In het intakegesprek gebruik ik doelbewuste vraagstelling om de diepte in te gaan en de essentie van jouw ervaringen te ontrafelen. Deze vragen dienen als katalysator voor bewustwording. Dit stelt ons in staat samen te werken aan een behandelplan dat nauw aansluit bij jouw unieke behoeften.

  Met het intakegesprek en verdiepende vraagstellingen leggen we samen een stevig fundament. Deze fase van zelfonderzoek en open communicatie zet de toon voor een therapie die niet alleen inzicht biedt, maar ook concrete stappen naar positieve verandering mogelijk maakt.

  Wat houdt een intake in?

  Een intake is een eerste gesprek dat doorgaans plaatsvindt aan het begin van een psychodynamisch therapeutisch of begeleidend proces. Het doel van de intake is om informatie te verzamelen over de persoon die hulp zoekt en om een beter begrip te krijgen van de huidige situatie, problemen en doelen.

  Tijdens een intake kunnen de volgende zaken aan bod komen:

  1. Persoonlijke geschiedenis: Ik stel vragen over je persoonlijke achtergrond, inclusief levensgebeurtenissen, familieachtergrond en eerdere ervaringen met therapie.

  2. Huidige problemen: Je wordt gevraagd om de specifieke reden(en) aan te geven waarvoor je hulp zoekt. Wat zijn de uitdagingen waarmee je momenteel te maken hebt?

  3. Doelen: Ik zal bespreken wat je hoopt te bereiken door middel van therapie. Wat zijn je doelen en verwachtingen?

  4. Therapeutische benadering: Ik kan je uitleggen welke benaderingen, technieken of methoden hij of zij in de therapie gebruikt en hoe deze kunnen bijdragen aan het bereiken van je doelen.

  5. Verwachtingen en grenzen: Het is ook een kans voor zowel de jouw als mij om verwachtingen te bespreken en eventuele grenzen vast te stellen voor de therapeutische relatie.

  Zo helpt dit bij het bepalen van de beste aanpak voor de individuele behoeften van jou als cliënt.

  De link met je Kindertijd inzichtelijk maken

  Pijnpunten ontwarren

  De pijnpunten die je in het heden ervaart, dragen vaak de stempel van je kindertijd. Tijdens het therapeutische proces gaan we samen op ontdekkingsreis naar deze verborgen connecties. Door de verbanden tussen huidige uitdagingen en je kindertijd te ontrafelen, krijgen we inzicht in de wortels van jouw emoties en gedragspatronen.

  Het Innerlijk Kind: Een belangrijk aspect van zelfontdekking

  Het begrip van het innerlijk kind vormt een essentieel onderdeel van onze reis. Het innerlijk kind vertegenwoordigt de onschuldige, authentieke versie van jezelf vanuit je kindertijd. Het draagt de herinneringen aan vreugde, pijn en onvervulde behoeften. Door bewust te worden van dit innerlijke kind, kunnen we helende stappen zetten en onverwerkte emoties uit het verleden aandacht geven.

  Helende Dialoog met je Innerlijk Kind: Transformeer pijn naar groei

  In de therapie richten we ons op het voeren van een helende dialoog met je innerlijk kind. Door bewustzijn te creëren rond onverwerkte emoties en behoeften, ontstaat ruimte voor heling en groei. Deze benadering biedt niet alleen inzicht in het verleden, maar ook concrete tools om de relatie met je innerlijk kind te versterken en positieve verandering te omarmen.

  Door de verbinding tussen huidige pijnpunten en je kindertijd te begrijpen en te koesteren, openen we de deur naar zelfcompassie en heling, waardoor je veerkrachtiger en meer in balans kunt leven.

  Praktische informatie

  Dagen

  Van di, wo, do, za (Zwolle en Raalte)

  Tijdstip

  Van 9.00 tot 18.30 uur

  Online

  Ook mogelijk (niet bij alle tools)

  De ervaring van anderen

  Waar kan ik je mee helpen?

  Als je iets over mij wil weten? Klik hier.

  Nicolette van der Valk

  Psychodynamisch therapeut.

  Wat is psychodynamische therapie?
  Dat is therapie waar ik (als therapeut) kan putten uit heel veel therapievormen. Een aantal vormen zijn EMDR, hypntherapy-, systemische therapie en familieopstelling, regressietherapie, NLP, voeding en nog veel meer. Geen tas vol maar een koffer vol tools.
  Zo kan ik per persoon en per situatie een combinatie op maat maken die werkt.

  Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen denken en wat hen beweegt. Mijn liefde voor psychologie en vitaliteit is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen. Verandering in leefstijl en focus hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen, waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen.

  Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

  Wil je graag met mij praten over je gevoelens?

  Neem dan gerust contact met me op.
  Mogelijk kan ik je verder op weg helpen, zodat jij weer fijn in je vel komt te zitten.

  Veel liefs en succes in deze toch wel gekke tijd.

  Scroll naar top

  Afspraakplanner

  InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders