Praktijk InterZijn blog

Voor extra inspiratie.

Van Burn-out naar Balans: Ontdek hoe Systemische Therapie je helpt bij het omgaan met veel stress

Omgaan met Veel Stress en Burn-out Signalen

Van burn out naar balans

Heb je te maken met veel stress en voel je je overweldigd door een burn-out? Het kan een uitdagende tijd zijn waarin je je energie volledig verliest en je je afvraagt hoe je ooit weer in balans kunt komen. Gelukkig biedt systemische therapie een effectieve benadering om deze uitdagingen aan te pakken en weer grip te krijgen op je leven.

Signaalwoorden: veel stress, burn-out, overweldigd, energie verliezen, slaapproblemen, concentratieproblemen.

Door middel van psychodynamische therapie leer je stress signalen weer te voelen en begrijpen. Deze therapie helpt je om diepere lagen van jezelf te ontdekken en inzicht te krijgen in waar je vandaan komt. Je leert vanuit welk pijnpunt je reageert op stressvolle situaties en ontdekt nieuwe manieren om hiermee om te gaan.

Signaalwoorden: Chronische vermoeidheid,  emotionele uitputting, verminderde prestaties, cynisme, terugtrekken, fysieke klachten, prikkelbaarheid, isolatie.

Ondersteuning vanuit je Omgeving bij een Burn-out

Hypnose, EMDR, Ademwerk en Mindfulness

Een burn-out kan niet alleen jou, maar ook je partner beïnvloeden. Partners kunnen een essentiële rol spelen bij het herstelproces. Ze kunnen je ondersteunen door een luisterend oor te bieden, praktische taken te verlichten en begrip te tonen voor je uitdagingen. Als psychodynamische therapeut kan ik jullie beiden begeleiden in relatietherapie, waarbij we inzicht krijgen in jullie interactiepatronen en werken aan een veilige omgeving waarin je je gesteund voelt.

Als je klaar bent om meer energie te krijgen en de diepte in te gaan om de oorzaak van je burn-out en stress aan te pakken, sta ik klaar om je te ondersteunen. Met behulp van technieken zoals EMDR zorgen we ervoor dat je eerst je energie herwint voordat we dieper ingaan op de kernproblemen.

Neem vandaag nog contact op voor een intakegesprek en begin je reis naar een evenwichtiger en gezonder leven met behulp van systemische therapie en mijn professionele begeleiding als psychodynamische therapeut.

De ervaring van anderen

Met aandacht gaat alles beter

Het resultaat

Praktische informatie

Dagen

Van di, wo, do, za (Zwolle en Raalte)

Tijdstip

Van 9.00 tot 18.30 uur

Online

Ook mogelijk (niet bij alle tools)

Het Belang van Energieherstel en Therapeutische Aanpak

Burn out therapie

Het herstellen van je energie is een cruciale stap bij het overwinnen van een burn-out. Echter, een holistische benadering is vaak het meest effectief. Naast systemische therapie kunnen therapeuten EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) inzetten om onverwerkte emoties te verwerken en meer energie te krijgen. Het is echter van essentieel belang om eerst voldoende energie te herwinnen voordat je diepere traumatische ervaringen aanpakt. Trauma verwerking kost heel veel energie.

In systemische therapie leer je jezelf veilig te voelen en weer in je eigen kunnen te vertrouwen door te begrijpen wat er in je familie systeem gebeurd is. Dit helpt je niet alleen bij het herstellen van een burn-out, maar ook bij het verbeteren van je relaties en algemeen welzijn. Het uiteindelijke doel is om met meer veerkracht en energie in het leven te staan.

Signaalwoorden: veilig voelen, eigen kunnen vertrouwen, verbeteren van relaties, welzijn, veerkracht, meer energie in het leven.

Conclusie

Van burn out naar balans

Als je te maken hebt met veel stress en een burn-out, kan systemische therapie je helpen bij het herstellen van je energie en het vinden van balans. Psychodynamische therapie, ondersteuning van je partner, gezonde levensstijl en therapeutische interventies zoals EMDR spelen allemaal een rol in dit helingsproces. Door inzicht te krijgen in jezelf en te werken aan herstel, kun je uiteindelijk met hernieuwde energie en veerkracht in het leven staan. Neem de stap naar een gezonder en gelukkiger leven met behulp van systemische therapie en ontdek de kracht om een burn-out te overwinnen.

Waar kan ik je mee helpen?

Als je iets over mij wil weten? Klik hier.

Nicolette van der Valk

Psychodynamisch therapeut.

Wat is psychodynamische therapie?
Dat is therapie waar ik (als therapeut) kan putten uit heel veel therapievormen. Een aantal vormen zijn EMDR, hypntherapy-, systemische therapie en familieopstelling, regressietherapie, NLP, voeding en nog veel meer. Geen tas vol maar een koffer vol tools.
Zo kan ik per persoon en per situatie een combinatie op maat maken die werkt.

Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen denken en wat hen beweegt. Mijn liefde voor psychologie en vitaliteit is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen. Verandering in leefstijl en focus hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen, waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wil je graag met mij praten over je gevoelens?

Neem dan gerust contact met me op.
Mogelijk kan ik je verder op weg helpen, zodat jij weer fijn in je vel komt te zitten.

Veel liefs en succes in deze toch wel gekke tijd.

Scroll naar top

Afspraakplanner

InterZijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders